ВИЗНАЧЕННЯ ПОТЕНЦІЙНОЇ МІНІМАЛЬНО НЕОБХІДНОЇ ЗАХИСНОЇ ЛІСИСТОСТІ АГРОЛАНДШАФТІВ РІВНИННОЇ ЧАСТИНИ УКРАЇНИ - Gladun, Grygoryi (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2011)
Викладено принципи формування потенційної мінімально необхідної захисної лісистості агроландшафтів та її показники з урахуванням сучасної нормативної бази та існуючої структури земель сільськогосподарського призначення. Результати досліджень можуть бути корисними для удосконалення просторової структури сучасних агролісоландшафтів і використані для планування регіональних природоохоронних заходів. Наведено площі захисних насаджень та відсоток їх участі у структурі угідь для адміністративних територій країни.