ОСОБЛИВОСТІ ЕТАПУ НАМНОЖЕННЯ У МІКРОКЛОНУВАННІ ШОВКОВИЦІ БІЛОЇ (MORUS ALBA LINN.) IN VITRO - Hrechanyk, Ruslan; Guz, Mykola; Oleksiychenko, Nadiya (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2011)
Представлено стислий огляд літературних джерел, що стосуються особливостей намноження у культурі тканин шовковиці білої. Розроблено ефективну технологію мультиплікації. Отримано найвищу частку експлантів, які утворили адвентивні мікропагони; найбільшу кількість нових мікропагонів на експлант і нових сегментів на мікропагін. На цьому етапі для ініційованих експлантів акліматизованої в Україні Morus alba Linn. оптимальним було середовище MS, доповнене 1,0 мг/л 6-ВА і 0,5 мг/л КТ. Окреслено перспективні напрямки подальших досліджень.