СТРУКТУРА ПОКОЛІНЬ ЛІСУ РІЗНОВІКОВИХ БУКОВИХ ДЕРЕВОСТАНІВ ПІВНІЧНО-СХІДНОГО МЕГАСХИЛУ КАРПАТ - Kahanjak, Yulian (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2019)
Наведено результати аналізу та оцінювання структури різновікових букових деревостанів за віковими поколіннями. На території північно-східного мегасхилу Українських Карпат характерними є різновікові букові деревостани, представлені двома-чотирма віковими поколіннями лісу, із неоптимальним розподілом запасу. Встановлено істотність впливу дисперсності вікової структури на концентрацію запасу різновікових букових деревостанів.