ДЕРЖАВНА ПОЛІТИКА ЩОДО ВЛАСНІСТНОГО СТАТУСУ ЛІСІВ: МІЖНАРОДНИЙ ДОСВІД І АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ - Soloviy, Ihor (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2019)
Проаналізовано сучасні тенденції трансформації власності на ліси на міжнародному рівні у контексті пріоритетів лісової політики та конкуренції широкого спектра політичних, економічних і соціальних інтересів. Проаналізовано переваги і вади державної, приватної і колективної власності на ліси. Розглянуто проблеми трансформації власністного статусу лісів в Україні у контексті реформування економіки. Зокрема, проаналізовано особливості і виявлено недоліки організаційно-економічного механізму використання ділянок лісового фонду суб’єктами підприємницької діяльності.