ПІВНІЧНОАМЕРИКАНСЬКІ ВИДИ РОДУ JUGLANS L. В УМОВАХ ПРАВОБЕРЕЖНОГО ЛІСОСТЕПУ УКРАЇНИ - Shlapak, Volodymyr; Ishchuk, Halyna (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2019)
Досліджено осередки штучних насаджень північноамериканських видів роду Juglans L. в регіоні, які є стабільними центрами поширення їх в культуру, а також біоекологічні особливості: фенологію розвитку вегетативних і генеративних органів; суму ефективних температур, за яких проходить масове бубнявіння і розпускання бруньок; суму активних температур, необхідної для квітування, зав’язування і дозрівання плодів; ріст і розвиток пагонів та кореневої системи 1-2-річних сіянців; особливості квітування; фертильність пилкових зерен; плодоношення; зимостійкість; ситуаційну і потенційну морозостійкість під час штучного проморожування у період глибокого та вимушеного спокою; посухостійкість.