ТРЕТИННЕ СПІВВІДНОШЕННЯ СТАТІ У ГІБРИДНИХ КОМБІНАЦІЯХ ТОПОЛЬ - Vasylenko, Ivan; Filipova, Larysa; Fuchylo, Yaroslav (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2019)
Встановлено, що у третинному співвідношенні гібридних комбінацій тополь підродів Leuсe та Eupopulus чоловічі рослини переважають жіночі за кількістю особин на 27-66%, незалежно від систематичного положення батьківських видів. Чоловічі дерева достовірно перевищують жіночі за висотою та діаметром стовбура, а жіночі – характеризуються ширшими кронами. Фенологічні фази розпускання та опадання листя на жіночих особинах настають на 2-4 дні раніше, ніж на чоловічих.