СТРАТЕГІЯ ЕКОЛОГІЗАЦІЇ СУСПІЛЬНОГО РОЗВИТКУ В КОНТЕКСТІ «ОЗЕЛЕНЕННЯ» СВІТОВОЇ ЕКОНОМІКИ І ПОДОЛАННЯ ГЛОБАЛЬНИХ ЕКОЛОГІЧНИХ ЗАГРОЗ - Synyakevych, Ihor (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2019)
Розглянуто стратегію екологізації суспільного розвитку, особливості екологізації освіти і науки з метою забезпечення «озеленення» світової економіки і подолання глобальних екологічних загроз. Процес екологізації суспільного розвитку розглянуто в контексті таких принципів: екологізації всіх сфер суспільного розвитку; екологізації інструментів галузевих політик; трансформації інструментів економічної політики в інструменти екологічної політики; пріоритетності подолання глобальних екологічних загроз і зміцнення екологічної безпеки; дотримання теоретично обґрунтованих і законодавчо визнаних принципів екологічної політики; узгодженості принципів екологічної політики зі стратегією екологізації суспільного розвитку. Теоретично обґрунтовано необхідність моральної і інформаційної підтримки антиглобалістського організованого руху.