ЛІСОВІ ТА ЗАПОВІДНІ СКЛАДОВІ СТРУКТУРНИХ ЕЛЕМЕНТІВ ЕКОМЕРЕЖІ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ - Solodkyy, Volodymyr; Lavrov, Vitaliy; Sivak, Volodymyr; Robulets, Serhiy (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2019)
Висвітлено домінуючу роль лісів та природно-заповідних територій у формуванні екомережі Буковини, що забезпечує збереження найбільш цінних і типових компонентів ландшафтного та біологічного різноманіття. Показано, що переорієнтація природокористування на екологічно прийнятні норми антропогенних навантажень на довкілля створює умови для зміцнення стійкості складових екомережі як екосистем, підвищення їхньої еколого-ресурсної ролі – базових засад переходу до сталого розвитку Чернівецької області.