ЕКОЛОГО-ЕКОНОМІЧНИЙ ПІДХІД ДО УДОСКОНАЛЕННЯ ТЕРМІНОЛОГІЇ ТА КЛАСИФІКАЦІЇ ЕНЕРГЕТИЧНОГО ВИКОРИСТАННЯ ЛІСОВИХ РЕСУРСІВ - Tunytsia, Taras; Dynka, Pavlo; Dynka, Oxana (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2019)
Ґрунтуючись на еколого-економічному підході до удосконалення термінології та класифікації енергетичного використання лісових ресурсів в контексті принципів сталого розвитку уточнено значення термінів „енергетичне використання лісових ресурсів”, „використання лісових енергетичних ресурсів”, „енергетичні лісові матеріали”. Запропонована класифікація напрямів енергетичного використання лісових ресурсів, важливими серед яких є енергетичне використання багатосторонніх корисних функцій і послуг лісу, зокрема, енерготрансформаційної, киснеутворювальної, вуглецево- та азотодепонувальної.