РЕЗУЛЬТАТИ РОЗВИТКУ ПЛЮСОВОЇ СЕЛЕКЦІЇ І КЛОНОВОГО ЛІСОВОГО НАСІННИЦТВА В ПЕРЕДКАРПАТТІ ТА ЗАКАРПАТТІ - Yatsyk, Roman; Hayda, Yurii; Fennych, Vasyl; Gaydukevych, Maria (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2020)
Висвітлено стан лісонасінної справи в Карпатському регіоні. Вказано на малоефективне використання наявної селекційно-насінницької бази. Розглянуто сучасний стан, прогноз збереження, відновлення і використання генетичних ресурсів. Наведено проміжні підсумки розвитку плюсової лісової селекції та створення й ефективності функціонування клонових насінних плантацій модрин європейської та японської, ялиці білої, ялини європейської, дугласії (псевдотсуги) Мензиса (зеленої), ясенів звичайного та вузьколистого, дубів звичайного та скельного в умовах Передкарпаття й Закарпаття.