АГРОТЕХНІКА СТВОРЕННЯ ТА ВИРОЩУВАННЯ ЛІСОВИХ КУЛЬТУР ЗА УЧАСТЮ PHELLODENDRON AMURENSE RUPR. - Yurkiv, Zinoviy; Debrynyuk, Yurii (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2020)
На основі тривалих досліджень росту і продуктивності Phellodendron amurense Rupr. у штучних насадженнях розроблено типи лісових культур з участю породи в умовах свіжих і вологих сугрудів та грудів Західного Лісостепу України. Досліджено вплив агротехнічних доглядів на ріст і продуктивність деревного виду. Застосування запропонованих елементів агротехніки створення і вирощування штучних насаджень, запровадження раціональних типів лісових культур за участю досліджуваного деревного виду дасть змогу успішно культивувати в лісових насадженнях Західного Лісостепу України таку корисну породу-інтродуцент як бархат (оксамитник) амурський.