ЗНАЧЕННЯ МИСЛИВСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА В ЕКОНОМІЦІ ГАЛИЧИНИ В КІНЦІ ХІХ – НА ПОЧАТКУ ХХ СТОЛІТТЯ - Khoetski, Pavlo; Protsiv, Oleh (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2020)
Наприкінці ХІХ – на початку ХХ ст. найбільшою площею мисливських угідь в Австро-Угорській імперії характеризувалася Галичина, однак доходи від ведення мисливського господарства тут були найменшими серед інших регіонів імперії. В Галичині існувало понад 9 тис. мисливських господарств, в яких працювало понад 8 тис. громадян. У мисливських угіддях краю добували чимало ратичних звірів, зайця, пернату дичину. Близько 40 % добутої дичини експортували в інші регіони імперії та за її межі, а понад 60 % – споживало населення Галичини.