Електрометрична оцінка листкового апарату рослин культиварів Acer platanoides L. У насадженнях міста Києва з різним ступенем антропогенної трансформації - Oleksiychenko, N.; Man’ko, M.; Kitaev, O.; Sovakov, A. (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2018)
Методом вимірювання електролітичної провідності оцінено функціональний стан листкового апарату рослин виду Acer platanoides L. та його культиварів A. p. ‘Crimson King’, A. p. ‘Globosum’, A.p. ‘Schwedleri’ та A. p. ‘Reitenbachii’, що ростуть у насадженнях Києва із різним ступенем антропогенного навантаження – парках, скверах та вулицях. Відмічено кризовий стан рослин A. platanoides у насадженнях вулиць у кінці вегетаційного сезону. За результатами аналізу змін електропровідності тканин листків встановлено високий рівень стійкості рослин культиварів A. p. ‘Schwedleri’ та A. p. ‘Reitenbachii’ до атмосферної посухи впродовж вегетаційного сезону, що дає підстави стверджувати про доцільність їхнього ширшого використання у складних умовах міського середовища.