ДВОТОМНА УКРАЇНСЬКА ЕНЦИКЛОПЕДІЯ ЛІСІВНИЦТВА - Stoyko, Stepan; Ivan, Koval’chuk; Leonid, Kopiy (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2019)
Висвітлено історію та концептуальні засади фундаментальної Української енциклопедії лісівництва, яка є першим вітчизняним фаховим універсальним виданням. Матеріали енциклопедії ґрунтуюється на сучасних досягненнях лісівничої, екологічної та географічної наук і надають читачеві широку та всебічну інформацію про неоціненне значення лісу в житті людини, про його водоохоронно-захисні, санітарно-гігієнічні та гідро-кліматичні функції, про раціональне використання й охорону природних ресурсів (лісових, земельних і водних), кількісні та якісні характеристики лісового фонду України. У виданні узагальнено результати теоретичних і прикладних лісівничих, екологічних і географічних досліджень у нашій державі, які відображають багатство і різноманіття природи, сучасний рівень антропогенного впливу на неї і напрями раціонального природокористування.