ПАВОДКОРЕГУЛЮВАЛЬНЕ ЗНАЧЕННЯ ГІРСЬКИХ ЛІСІВ КАРПАТ ТА ШЛЯХИ ЇХ ОПТИМІЗАЦІЇ - Vasyl, Parpan; Vasyl, Olijnyk (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2008)
Проаналізовано чинники формування паводків, структуру лісів та їх водорегулювальне значення в Українських Карпатах. Подано пропозиції щодо посилення захисних властивостей лісів. Для запобігання катастрофічним паводкам розроблено комплекс заходів, які конче треба реалізувати найближчим часом.