ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ТА ПРАКТИЧНІ ЗАСАДИ ГЛОБАЛЬНОЇ ЕКОЛОГІЗАЦІЇ ЕКОНОМІКИ - Ion, Dubovych (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2008)
Описано міжнародну еколого-економічну співпрацю України. Проаналізовано важливість вивчення еколого-економічного стану прикордонних територій суміжних держав та їхніх регіонів. Запропоновано увести в еколого-економічний комплекс наук такі напрями досліджень, як: "транскордонна екологізація економіки", "транскордонна екологізація лісового господарства", "міжнародна екологізація економіки" та ін. Проаналізовано концепції та поняття "еколого-економічної системи", "національної екологічної та економічної політики", "міжнародних екологічних та економічних відносин". Ключові слова: глобальна екологізація економіки, екологічна економіка, транскордонна екологізація економіки, транскордонна екологізація лісового господарства, міжнародна екологізація економіки, екологічне право, екологічна політика, Екологічна Конституція Землі.