ДИНАМІКА БІОТИЧНОГО РІЗНОМАНІТТЯ ТА СУЧАСНІ ЗАГРОЗИ ДОВКІЛЛЮ: УКРАЇНА І СВІТОВИЙ ДОСВІД - Hnativ, Petro (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2008)
Проаналізовано чинники динаміки біотичних компонентів у штучно створених або спонтанно зруйнованих господарською діяльністю екологічних системах. Акцентовано увагу на загрозах для довкілля, зумовлених непередбачуваними змінами у складі біоти у зв’язку з проникненням адвентивних видів у ландшафтні екосистеми, особливо у депресивних регіонах України.