ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ НЕСНИХ КАНАТІВ ПІДВІСНИХ БАГАТОПРОГІННИХ ЛІСОТРАНСПОРТНИХ УСТАНОВОК - Martynciv, Mykhaylo; Bychynyuk, Ihor; Solohub, Bohdan (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2008)
Отримано рівняння руху вантажної каретки в зоні опорного башмака проміжної опори. На основі розв’язування рівнянь руху виведено залежність для визначення величини тиску несного каната на башмак, яка дасть змогу визначити контактні напруження і для реальних умов експлуатації запропонувати оптимальні параметри проміжної опори.