ПРО ПОБУДУВАННЯ І БІОЛОГІЧНИЙ РОЗВИТОК РЯДУ ТИПІВ УКРАЇНСЬКОГО ЛІСУ - Andrey, P’yaseckiy (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2008)
Йдеться про одну з перших фундаментальних праць з лісової типології, опубліковану у 1942р. як видання природознавчої секції Наукового Товариства ім. Шевченка у Львові. АкадемікП.С.Погребняк у повоєннім листі до дружини Андрія П’ясецького Марії висловився про цю роботу так: "…чудова книжка, повна глибоких свіжих ідей, книга написана дозрілим талановитим вченим". Зараз вона вже є бібліографічним раритетом. Проте її актуальність і сьогодні є очевидною. Тому вважаємо за потрібне опублікувати ще раз цю роботу в автентичній редакції окремими частинами у декількох випусках нашого видання.