ЕКОЛОГО-ЛІСІВНИЧІ ОСОБЛИВОСТІ РОСТУ ГЕОГРАФІЧНИХ КУЛЬТУР СОСНИ ЗВИЧАЙНОЇ В УМОВАХ ЗАХІДНОГО ПОЛІССЯ УКРАЇНИ - Guz’, Mykola; Zhmurko, Serhiy; Zhmurko, Ihor; Kahanyak, Yulian (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2008)
За результатами 40-річних спостережень виявлено особливості динаміки основних таксаційних показників штучних соснових насаджень різного географічного походження. Запропоновано ескіз місцевих таблиць ходу росту для виділених груп екотипів.