ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОЦЕСІВ ТЕПЛОПЕРЕНЕСЕННЯ ВСЕРЕДИНІ ТА НА МЕЖІ НЕРУЙНІВНОЇ ОБЛАСТІ ДЕФОРМУВАННЯ ДЕРЕВИНИ - Pobereyko, Bohdan (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2008)
Отримано рівняння руху та теплоперенесення для деформованої деревини зі змінним вологовмістом. Показано, що процеси перенесення тепла у висушуваних пиломатеріалах є залежними від полів деформацій. Зокрема, виявлено, що у випадку усебічного стиску процеси перенесення тепла всередині матеріалу сповільнюються, а у випадку усебічного розтягу – пришвидшуються.