Структура лісового фонду Буковинського низькогір’я та середньогір’я Покутсько-Буковинських Карпат - Поляк, Василь (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2026)
На території Покутсько-Буковинських Карпат лісогосподарську та природоохоронну діяльність здійснюють 37 лісництв і п’ять природоохоронних науково-дослідних відділень. З урахуванням різної висоти над рівнем моря, специфіки рельєфу і складу лісової рослинності, на території підобласті приналежність лісового фонду до лісогосподарських одиниць охарактеризовано окремо за двома підрайонами – Буковинського низькогір’я та Буковинського середньогір’я. У загальній площі вкритих лісовою рослинністю ділянок Покутських Карпат підрайони Покутського середньогір’я та низькогір’я посідають подібну площу – 19,7 та 22,7 тис. га відповідно. У Буковинських Карпатах середньогірна частина земель лісогосподарського призначення (45,7 тис. га) є дещо більшою, ніж низькогірна (39,8 тис. га). Площа вкритих лісовою рослинністю ділянок Буковинського низькогір’я і середньогір’я становить 78,6, не вкритих лісовою рослинністю ділянок – 5,4, нелісових земель – 1,5, земель лісогосподарського призначення – 85,5 тис. га. Площа вкритих і не вкритих лісовою рослинністю ділянок підобласті Покутсько-Буковинські Карпати становить, відповідно, 120,9 та 7,4 тис. га, площа нелісових земель – 1,9 тис. га. Загальна площа земель лісогосподарського призначення підобласті становить 130,2 тис. га. Площа штучних насаджень на території лісового фонду Покутсько-Буковинські Карпати становить 34,9 тис. га. При цьому на території підрайону Покутські Карпати частка лісових культур дещо менша, ніж на території Буковинських Карпат (відповідно, 20,5 та 33,4%).