Посівні якості насіння найпоширеніших у західному регіоні України видів гіркокаштанів - Guz, Mykola; Geval, Volodymyr (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2018)
У зелених насадженнях різних видів і типів західного регіону України найпоширенішими є чотири види гіркокаштанів: Aesculus hippocastanum L., Aesculus  pavіa L., Aesculus octаndra Marsh та Aesculus  carnea Hayne. Для цих видів гіркокаштанів здійснено комплекс досліджень з визначення посівних якостей насіння – чистоти, доброякісності, вологості, маси 1000 насінин, технічної і ґрунтової схожості, енергії проростання та посівної придатності. Насінню досліджуваних видів гіркокаштанів властиві високий рівень чистоти (94,4-96,7%) і доброякісності (83,0-97%) та значна варіабельність середньої маси 1000 шт. насінин (8,8-20,2 кг). Найвищим рівнем технічної схожості, незалежно від типу субстрату, вирізняється насіння A. pavіa (78,0-87,0%), найменшим – A. carnea (52,0-60,0%). Досліджено динаміку доброякісності та технічної схожості насіння впродовж 2000-2017 рр. Для видів A. pavіa, A. octаndra та A. carnea такі дослідження здійснено вперше.У лісових і декоративних розсадниках рекомендовано використовувати уточнену норму висівання насіння A. hippocastanum: 375-400 г/м для осінньої  і 430-460 г/м – для весняної сівби. Вперше обґрунтовано норму висівання насіння для трьох видів гіркокаштанів (A. оctаndra, A.pavіa, A. carnea ) для осінньої і весняної сівби, відповідно, 340-400 та 400-460 г/м; 220-265  і 250-300 г/м; 600-700  і 690-800 г/м посівного рядка.