ОСОБЛИВОСТІ СТРУКТУРИ ЛІСОВОГО ПОКРИВУ CЕРЕДНЬОГІРНОГО ЛАНДШАФТУ ҐОРҐАН (УКРАЇНСЬКІ КАРПАТИ) - Chernevyj, Yurii (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2011)
Проаналізовано структурні особливості деревостанів природного походження залежно від їх віку та типу едафотопічних умов. Виявлено зміни складу мішаних деревостанів у часі. Це дає підстави рекомендувати удосконалити існуючу номенклатуру типів лісу. Доцільно в умовах вологих мезотрофних та евтрофних едафотопів виділяти динамічно змінні у часі комплексні типи мішаного лісу за участю ялиці, бука та ялини.