ВНУТРІШНЬО-, МІЖРОДИННА ТА ГЕОГРАФІЧНА МІНЛИВІСТЬ СІЯНЦІВ КЕДРА СИБІРСЬКОГО - Matveeva, Rimma; Butorova, Olga; Pastuhova, Albina; Sokolova, Evgenyia; Shcherba, Yylia (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2011)
Наведено аналіз особливостей росту і розвитку п'ятирічних сіянців кедра сибірського різного географічного походження. Найбільшою висотою відзначаються сіянці виду алтайського походження, які переважають за цим показником леніногірські та ярцевські на 16,2-38,2 %. Всередині всіх родин виділені напівсібси, які відзначаються найбільш інтенсивним ростом і розвитком.