ОСОБЛИВОСТІ СТВОРЕННЯ ПЛАНТАЦІЙ РІЗНИХ ФОРМ ТОПОЛІ В УМОВАХ КИЇВСЬКОГО ПОЛІССЯ - Fuchylo, Yaroslav; Sbytna, Margaryta; Litvin, Volodymyr; Volosyanchuk, Roman (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2011)
Наведено результати досліджень фенологічних, екологічних і лісівничих особливостей 18 клонів тополі в умовах Київського Полісся та розглянуто деякі аспекти створення їх плантацій. Встановлено, що для плантаційного вирощування в регіоні досліджень найбільш придатними є: "I-45/51", "I-214", "Vereecken", "Blanc du Poitоu", "San Giorgio", "Dorskamp", "Heidemij", "Robusta" і тополя Торопогрицького.