НЕЗАКОННІ РУБАННЯ ДЕРЕВИНИ У ВИСОКОЛІСНИХ РЕГІОНАХ УКРАЇНИ: ПРИЧИНИ ТА ШЛЯХИ ЗАПОБІГАННЯ - Henyk, Yaroslav; Chernyavskyy, Mykola; Soloviy, Ihor (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2019)
Наведено динаміку лісопорушень, скоєних у лісах Державного агентства лісових ресурсів України та обсяги незаконних рубань деревини в лісових масивах країни. Встановлено основні чинники, які істотно спричиняють до незаконних рубань лісу місцевим населенням та спонукають до використання деревини нелегального походження у підприємницькій діяльності. На основі досліджень запропоновано найбільш дієві заходи, що сприяютимуть усуненню незаконних рубань деревини в лісових масивах країни та протидіятимуть використанню деревини нелегального походження у підприємницькій сфері.