ВДОСКОНАЛЕННЯ ЛІСОКОРИСТУВАННЯ ЯК ЧИННИК ЗАПОБІГАННЯ КЛІМАТИЧНИМ ЗМІНАМ - Korzhov, Volodymyr (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2019)
Подано аналіз організації технологічних процесів лісогосподарського виробництва, які впливають на процеси глобального потепління та кліматичні зміни. Виділено три таких основних аспекти: енергетичне використання біомаси дерев, витрати енергії на транспортування деревини до споживачів та висушування лісових територій внаслідок лісозаготівлі. Подано пропозиції стосовно збільшення обсягів використання біомаси дерев для енергетичних потреб, а також напрямки вдосконалення технологічних процесів лісокористування з метою зменшення негативного впливу на довкілля та сповільнення кліматичних змін.