УХВАЛА ЛІСІВНИЧОЇ АКАДЕМІЇ НАУК УКРАЇНИ «Про національну лісову політику та право власності на ліси в Україні», прийняту на Загальних зборах у м. Львові 20 квітня 2012 р. - of Ukraine, FAS (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2019)
Приватизація існуючих державних і комунальних лісів є недоцільною, помилковою  і недопустимою. Приватна власність на ліси в Україні має розвиватися шляхом створення лісових насаджень на приватних не лісових землях. Створювати приватні ліси повинні власники земель.