ДО ПИТАННЯ ПРО ОЦІНКУ ЄМНОСТІ МІСЦЬ ЗРОСТАННЯ - Kvitnytskaya, Vladyslav; Kvitnytskaya, Oleksandra (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2019)
Ефективність оптимізації середовища проживання залежить від правильності вибору стабілізуючих елементів. Запропонований підхід дає змогу з високою вірогідністю оцінити ємність місць зростання, визначити щільність упаковки видів на градієнтах факторів середовища та загальні тенденції реалізації ресурсів. Основною вимогою є повний облік видів рослин на майданчику геоботанічного опису з рекомендованою для конкретного фітоценозу площею. Важливою умовою використання бази даних є адаптація її до місцевих умов середовища, особливо – за факторами-умовами.