НАУКОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ, ПРОВЕДЕНІ НА ОБ'ЄКТАХ КАФЕДРИ СЕЛЕКЦІЇ ТА ОЗЕЛЕНЕННЯ СибДТУ (ПІВДЕНЬ СЕРЕДНЬОГО СИБІРУ) - Matveeva, Rimma; Butorova, Olga; Bratilova, Natalia (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2019)
Викладено напрями та результати досліджень на навчально-наукових об'єктах кафедри селекції та озеленення СибДТУ, створюваних з 1904 р.: Ботанічний сад ім. Вс.М. Крутовського, дендрарій СибДТУ, плантації кедрових сосен. Виділено найбільш перспективні сорти яблуні, види інтродуцентів для вирощування у зеленій зоні м. Красноярська з різкоконтинентальними погодними умовами. Вивчено особливості росту та репродуктивного розвитку сосни кедрової сибірської і сосни кедрової корейської – потомств плюсових дерев і популяцій, які відрізняються географічним походженням, формовим різноманіттям.