ОЦІНКА КОЕФІЦІЄНТА РОЗПОДІЛУ ПІДРЕСОРЕНИХ МАС ЛІСОВОЗНОГО АВТОМОБІЛЯ - Bilyk, Bohdan (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2019)
Розглянуто методику розрахунку моменту інерції та коефіцієнта розподілу підресорених мас трьохосьового лісовозного автомобіля для перевезення сортиментів за даними щодо розмірів і мас основних вузлів. Проаналізовано залежність коефіцієнта підресорених мас від маси й довжини сортиментів. Порівняно наслідки імітаційного моделювання з урахуванням взаємозв’язку вертикальних коливань підресореної маси над передньою віссю і над заднім візком  лісовозного автомобіля.