ВИКОРИСТАННЯ МЕТОДУ ВИСОКОЧАСТОТНОЇ ДЕНСИТОМЕТРІЇ ДЛЯ ОЦІНКИ ЗМІНИ ЩІЛЬНОСТІ ДЕРЕВИНИ ДУБА ПІД ЧАС ТЕРМІЧ-НОГО МОДИФІКУВАННЯ В СЕРЕДОВИЩІ ВУГЛЕКИСЛОГО ГАЗУ - Maksymiv, Volodymyr; Andrashek, Josyp; Shchupakivskyy, Roman (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2019)
Досліджено зміну щільності деревини дуба в процесі термооброблення в середовищі вуглекислого газу. Проведено порівняльний аналіз використання гравіметричного методу та методу високочастотної денситометрії на основі точності отриманих результатів. Визначено кількісну зміну щільності деревини в ранній та пізній зонах в межах річного приросту залежно від режимних параметрів процесу модифікування. Достовірність отриманих результатів обґрунтовано шляхом дослідження мікроструктурних змін в процесі оброблення досліджуваних зразків.