ДЕННЕ ТА НІЧНЕ СВІТЛО В КОНТЕКСТІ НАУКИ І РЕЛІГІЇ - Shlapak, Volodymyr; Shlapak, Volodymyr (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2020)
Розглянуто денне (Сонячне видиме) та нічне (Темне невидиме) світло. На підставі біблійної інформації   теоретично обґрунтовано процеси, які пов'язані з виникненням і поширенням світлої та темної стадій світла залежно від енергетичних рівнів Сонячної системи (клітини). Розкрито значення квантів світла в процесі онтогенезу рослини. Встановлено, що Сонячна система є генетичною клітиною життя, яка перебуває в розщепленій зоні Сонячної клітини і ділить її на додатний і від'ємний простори. Життя будь-якої клітини полягає в циркулюванні матерії між її фокусами. Матерія постійно видозмінюється залежно від того, в який простір вона потрапляє головними енергетичними рівнями клітини. Це залежить від того, якими каналами (додатними чи від'ємними) вона рухається і синтезується, де синтез відбувається за допомогою деформації клітин простору. Сонячна система є також біологічною клітиною, де значення синтезатора, тобто ядра клітини виконує Сонце і воно є світилом дня, а оболонка Галактики для Сонячної клітини є світилом ночі, темноти, величезним чорним диском, який замикає Сонячну систему. Планета Меркурій перебуває на першому енергетичному рівні від світила дня, а планета Плутон – на першому енергетичному рівні від світила ночі.