ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ГРУПУВАННЯ ДЕРЕВ ХВОЙНИХ ПОРІД В ОДНОВІКОВИХ ШТУЧНИХ ЛІСОВИХ НАСАДЖЕННЯХ - Debrynyuk, Yurii (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2020)
Розглянуто питання групування дерев, у основу якого покладено закономірності розподілу чисельності деревних видів за показниками середньої висоти, середнього діаметра, об'єму середнього дерева, протяжності живої крони у межах чотирьох груп росту. Групування дерев за досліджуваними ознаками дає змогу розробити теоретичні і практичні основи визначення фактичної продуктивності деревостанів, встановити раціональні способи вирощування штучних насаджень з найкращими показниками росту, якості стовбурів та життєвого стану особин.