ЗАПАСИ РІВНИННИХ БУКОВИХ ДЕРЕВОСТАНІВ РІЗНОЇ ПОВНОТИ - Myklush, Stepan (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2020)
За матеріалами постійних пробних площ та таблиць ходу росту проаналізовано характер росту та динаміки запасів рівнинних бучняків. Рівнинні букові деревостани формують за зниженої відносної повноти, переважають деревостани з повнотою 0,7, що позначається на рості за основними таксаційними ознаками та відрізняє їх від характеристик високоповнотних деревостанів. Модальні рівнинні букові деревостани характеризуються запасами, що є близькі до запасів найпоширеніших бучняків Польщі та Швеції. Крім цього, модальні бучняки мають нижчі середні діаметри.