ФОРМУВАННЯ ОПТИМАЛЬНОЇ СТРУКТУРИ НАСАДЖЕНЬ З УЧАСТЮ ДУБА ЧЕРВОНОГО (БОРЕАЛЬНОГО) ТА ЇЇ ЗНАЧЕННЯ У ПІДВИЩЕННІ ПРОДУКТИВНОСТІ ЛІСІВ - Majboroda, Vitalyi (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2020)
Здійснено екологічне та лісівниче оцінювання інтродукованих в Україні насаджень дуба червоного( бореального). Зокрема, подано показники динаміки продуктивності та фітомаси найпродуктивніших чистих лісових культур дуба червоного у дібровах. Багаторічні спостереження за лісовими культурами показують, що насадження цієї деревної породи придатні до заліснення майже на всій території держави. Дуб червоний доцільно впроваджувати в лісах усіх категорій, залежно від основних виконуваних ними функцій.