ПОСТТРАДИЦІЙНІ НАПРЯМИ ДОСЛІДЖЕНЬ КООПЕРАТИВНИХ ЕКОНОМІЧНИХ СИСТЕМ - Babenko, Stanyslav; Bashnyanin, Grygoryi; Drabovskiy, Anatoliy (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2020)
Розкрито роль та значення кооперативного сектора вітчизняної економіки в сучасних умовах господарювання. Висвітлено характерні особливості сучасного підходу до аналізу кооперативних систем. Охарактеризовано функціональний, динамічний та історичний підходи до аналізу кооперативних систем. Встановлено, що однією з сучасних методологій дослідження кооперативних систем є використання графічних методів, які дають змогу відійти від "точкового" зображення економічних категорій і економічних понять. Під час графічнго зображення економічні поняття і категорії передає ціла система кількісних значень, які з'єднуються в криву і перебувають у певній залежності з іншими економічними параметрами. Використання таких підходів дає змогу встановити кількісні зв'язки між певними економічними параметрами та вивести на їхній основі якісний аналіз тих чи інших економічних процесів на новий рівень, що допомагає поглибити наші знання про природу кооперативних систем.