Роль недеревних ресурсів лісу для сталого ведення лісового господарства в Україні - Osadchuk, L.; Riabchuk, V.; Hrechanyk, R. (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2018)
Розглянуто еколого-економічні особливості використання недеревних ресурсів лісу. Проаналізовано низку заходів, спрямованих на раціональне і довготривале їх використання та відтворення з урахуванням досвіду інших країн. Висвітлено роль недеревних ресурсів лісу в контексті сталого розвитку лісових екосистем. Встановлено кількість лікарських, технічних, кормових та харчових рослин за життєвими формами (трави, напівкущі, кущі, дерева) у розрізі лісорослинних районів України, з яких можна заготовити 2312 одиниць різної рослинної сировини. Рекомендовано залучити до системи показників виробничо-господарської діяльності підприємств лісового господарства показники щодо площ розміщення недеревних лісових ресурсів, заготівлі лісової продукції недеревного походження нарівні з іншими видами продукції.