ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ГРУПУВАННЯ ДЕРЕВ ДУБА ЗВИЧАЙНОГО ЗА РОСТОМ, ЯКІСТЮ ТА ЖИТТЄВИМ СТАНОМ У ОДНОВІКОВИХ ШТУЧНИХ ЛІСОВИХ НАСАДЖЕННЯХ - Debryniuk, Iurii (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2020)
В основу групування дерев дуба звичайного покладено закономірності розподілу чисельності деревного виду за показниками середньої висоти, середнього діаметра, об'єму середнього дерева, протяжності живої крони у межах чотирьох груп росту. Групування дерев за досліджуваними ознаками дає змогу розробити теоретичні та практичні основи визначення фактичної продуктивності деревостанів, запропонувати раціональні способи вирощування лісових культур з метою забезпечення найкращих показників росту, якості стовбурів та життєвого стану особин.