SOFORA JAPONICA L. У ПРАВОБЕРЕЖНОМУ ЛІСОСТЕПУ ТА СТЕПУ УКРАЇНИ - Shlapak, Volodymyr; Pukas, Svitlana (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2008)
Досліджено біологічні й екологічні особливості Sofora japonica L., ритми сезонного росту та розвитку, особливості квітування, ставлення до вологості та родючості ґрунтів, зимо- та посухостійкість, світловибагливість, способи розмноження. Обстежене насаджень з участю S. japonica у полезахисних, придорожніх лісових смугах та на яружно-балочній мережі. Дано оцінку перспективності та успішності інтродукції у Правобережному Лісостепу та Степу України, декоративності та запропоновано практичні рекомендації щодо перспектив використання S. japonica для озеленення.