ЕКОЛОГІЧНА РОЛЬ ГІРСЬКИХ ЛІСІВ КРИМУ - Polyakov, Aleksey; Plugatar, Yurii; Rud', Anatoliy (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2008)
Проаналізовано водоохоронну роль гірських лісів і меліоративне значення лісових культур на кримських гірських підвищеннях. Вивчено водорегулювальні можливості дубових, букових і соснових формацій в основних типах лісу. Встановлено роль ґрунту в процесі водорегулювання.