ВИДАТНИЙ ЛІСІВНИК-ЕКОЛОГ – ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ЛАУРЕАТ МІЖНАРОДНОЇ ПРЕМІЇ IUFRO 2000 РОКУ - Stoyko, Stepan; Kopiy, Leonid; Shabliy, Oleg (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2008)
Висвітлено життєвий шлях та наукові здобутки доктора сільськогосподарських наук, професора С.А. Генсірука. Окреслено основні напрямки його наукових зацікавлень та внесок у лісівничу науку.