Thuja plicata Donn ех D. Don та її культивари у Правобережному Лісостепу України - Shlapak, V.; Ivashchenko, I. (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2018)
Досліджено біологічні та екологічні особливості росту і розвитку інтродукованого виду Thuja plicata в умовах Правобережного Лісостепу України. З’ясовано, що ритми розвитку вегетативних та генеративних органів Thuja plicata відповідають ґрунтово-кліматичним умовам Правобережного Лісостепу України. Висвітлено питання зимо- та посухостійкості. Опрацьовано способи насіннєвого та вегетативного розмноження, проведено дослідження щодо інтенсивності укорінення живців виду та його культиварів із застосуванням різних стимуляторів коренеутворення. Оцінено перспективність та успішність інтродукції досліджуваного виду в Правобережному Лісостепу. Здійснено оцінювання декоративності виду.