ОСОБЛИВОСТІ РОЗМНОЖЕННЯ IN VITRO ГІРКОКАШТАНА ЗВИЧАЙНОГО - Huz, Mykola; Hrechanyk, Ruslan; Heval, Volodymyr (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2008)
Представлено результати досліджень мікроклонування гіркокаштана звичайного в лабораторії лісової генетики (НЛТУ України, м.Львів). Як експлантанти використали насінини, апікальні та латеральні бруньки сіянців. Антисептики та режими стерилізації підбирали експериментально для кожного типу експлантантів окремо. Морфогенез ініціювали на середовищі Р-24з відповідним набором мінеральних компонентів, вітамінів та регуляторів росту. Окреслено перспективні напрямки подальших досліджень.