МОДЕЛЮВАННЯ РОЗГОНУ ТА АНАЛІЗ ПАЛИВНОЇ ЕКОНОМІЧНОСТІ КОЛІСНОГО ТРАКТОРА З ГІДРОПІДТИСКНИМИ МУФТАМИ У КОРОБЦІ ПЕРЕДАЧ - Bilyk, Bohdan; Borys, Mykola (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2008)
Подано висліди математичного моделювання розгону з місця та динамічних процесів у трансмісії колісного трелювального трактора. Отримано залежності тягово-швидкісних показників і паливної економічності від передатних чисел агрегатів трансмісії. Обґрунтовано раціональні значення передатних чисел роздавальної коробки та рейсового навантаження лісового трактора.