Фітомеліоративна ефективність вуличних фітоценозів як один із параметрів екологічного виміру збалансованого розвитку міста - Lukyanchuk, N.; Martynyuk, H. (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2018)
Запропоновано введення параметра «коефіцієнт фітомеліоративної ефективності насаджень» у розрахунок індексу екологічного виміру збалансованого розвитку міської екосистеми. Проаналізовано особливості архітектурно-планувальної ситуації Львова. Визначено середньодобову інтенсивність руху автомобілів та вивчено фітомеліоративну роль насаджень  вздовж вулиць Городоцької, Івана Франка та Євгена Коновальця. Визначено коефіцієнт фітомеліоративної ефективності насаджень вздовж транспортних магістралей, що дає змогу інформаційно доповнити екологічний складник виміру збалансованого розвитку міської екосистеми. Встановлено ступінь виконання фітомеліоративних функцій фітоценозів. Подано пропозиції щодо оптимізації рослинного покриву вулиць.