Державне регулювання та стан екологічної безпеки у Чернівецькій області - Robulets, S.; Sivak, V. (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2018)
Проаналізовано стан екологічної безпеки, вплив негативних чинників  на природні ресурси та навколишнє природне середовище. Наведено характеристику основних забруднювачів та заходів, проведення яких потрібне для запобігання та стабілізації ситуації у використанні водних, лісових, земельних, мінеральних ресурсів, зменшення забруднення атмосферного повітря. Охарактеризовано стан утворення та поводження з побутовими і промисловими відходами. Відзначено роль створення природно-заповідних територій, як пріоритетного напрямку збереження довкілля.Запропоновано характеристику виконання деяких програм зі збереження екологічної безпеки та наукових розробок, що сприяли б зменшенню антропогенного навантаження на природні ресурси.