Моніторинг лісів Розточчя як системна складова поліфункційного сталого лісового господарства - Danchuk, O.; Korol, M.; Chaskovskyy, O.; Cunjak, A. (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2018)
У рамках програми комплексного моніторингу лісів, що грунтується на основі використання  сучасних дистанційних і наземних методів збору та оброблення інформації, описано просторову структуру лісових масивів Українського Розточчя. Для цього використано супутникові знімки Landsat 5 TM, Landsat 7 ETM+, QuikBird Transnavikom Ltd. та Cnes/Spot. На їх основі побудовано карти розподілу лісових масивів, обчислено їх достовірність та зроблено висновки щодо структури. Розраховано растрову сітку розміщення пробних площ на досліджуваній території. Опрацьовано та доповнено методику збору й оброблення отриманої інформації.