Дендрофлористичний склад вуличних насаджень міста Львова - Zaika, V.; Karpyn, N. (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2014)
Досліджено дендрофлористичний склад вуличних насаджень та особливості його формування на двох проспектах та 55 вулицях м. Львова. Поряд з автохтонними та інтродукованими родами виявлено численні гібридні декоративні форми деревно-чагарникових видів. У таксономічному складі вулиць найчастіше трапляються представники родів Tilia L., Fraxinus L., Acer L., Populus L., Aesculus L. Виявлено, що найпоширенішими видами є липа дібнолиста (Tilia cordata Mill.) – 15,62 %, липа широколиста (Tilia platyphyllos Scop.) – 10,05%, гіркокаштан кінський (Aesculus hippocastanum L.) – 11,01 %, ясен звичайний (Fraxinus excelsior L.) – 6,52 %. Одинично у вуличних посадках трапляються гіркокаштан м’ясочервоний (Aesculus × carnea Hayne), дуб черепичастий (Quercus imbricaria Michx.), верба ’Фламінго’ (Salix integra ’Hacuro-nishiki’), черемха пізня (Prunus serotina Ehrh.), клен прирічковий (Acer ginnala Maxim.), горіх чорний (Juglans nigra L.), горіх сірий (Juglans cinerea L.), яблуня пурпурова (Malus purpurea Rehd.), липа американська (Tilia americana L.), сосна Веймутова (Pinus strobus L.). Частка голонасінних становить менше 5%, найчисленнішим їх представником є туя західна (Thuja occidentalis L.) роду Thuja L.